Circ Pistolet: “La nostra religió és el circ i els nostres temples les carpes”

Assajar i preparar un espectacle en temps de coronavirus. És el que esta fent aquest dies la companyia Circ Pistolet a un dels espais de l’Acondicionament Terrassenc. Allà preparen el que ha de ser la seva nova estrena, ‘Potser no hi ha final’. És un espectacle 100% Circ Pistolet: acrobàcies sobre taula, mini bàscula, equilibris amb elements de clown i música en directe a càrrec de Sergi Estella.

En aquest nou espectacle s’hi afageix el nou fitxatge de Circ Pistolet, la del jove acròbata Marc Hidalgo. Hidalgo fa temps que coneix la companyia i la integració ha estat ràpida i fàcil.

‘Potser no hi ha final’ s’havia d’estrenar a finals d’octubre a Mallorca, però es va cancel·lar. A Terrassa estava previst portar-ho al Teatre Alegria el 21 i 22 de novembre, però la pròrroga de les restriccions ha emplaçat l’estrena el 5 i 6 de desembre. Aquesta incertesa i la provisionalitat dels contractes fa molt difícil la pervivència de les empreses culturals. “El circ per nosaltres és una religió –diu amb ironia Enric Petit, de la companyia-. I nosaltres som molt, molt religiosos. El nostres temple és el local d’assaig, les carpes, el teatre i el carrer. Ens estan arruïnant. Per salvar la gent i per què tingui una mica d’ànim, necessitem la cultura.