Circutor exporta el 80 per cent de carregadors per a cotxes elèctrics

El futur de la mobilitat privada passa pel cotxe elèctric. L’empresa Circutor de Viladecavalls, es troba entre les cinc primeres d’Europa en la venda i distribució de carregadors per a cotxes elèctrics. A Anglaterra la meitat dels carregadors que hi ha provenen de Circutor. De fet el 80 per cent de carregadors fabricats aquí viatgen fora d’Espanya.

Un sector que evoluciona ràpidament i que ja permet construir carregadors de 350 kilowats per a camions, autobusos i grans vehicles. Circutor fabrica uns 120.000 carregadors l’any i uns 4.000 de càrrega ràpida. D’aquests altres populars carregadors per a ús domèstic se’n distribueixen uns 30.000 l’any, i costen entre 500 i 1.000 euros.

La implantació del cotxe elèctric està més avançada a Europa on el 60 per cent de cotxes venuts ja funcionen amb bateries i per llei en alguns països hi ha un carregador ràpid cada 30 kilòmetres. A Terrassa només hi ha un carregador de càrrega ràpida a l’Avinguda del Vallès. A Circutor de Viladecavalls hi treballen 600 persones, un miler de treballadors a tot el grup amb factories a Santa Perpètua, Madrid i la República Txeca.