Circutor, Textia, Festival Eufònic, Ramon Flecha i Cristobal Colón Palasí s’emporten els Premis Muncunill a la Innovació 2019

L’Ajuntament de Terrassa celebra en una gran gala al Teatre Principal l’entrega dels Premis Muncunill a la Innovació 2019. Uns reconeixements a persones, entitats i empreses innovadores amb l’objectiu d’apropar la innovació a la ciutadania des de totes les seves vessants. La novetat d’aquest any és el Premi Muncunill a la Innovació Social d’àmbit estatal que se suma als premis a la Innovació d’àmbit local, la Innovació empresarial d’àmbit estatal i la Innovació Cultural també en l’àmbit estatal. Aquest any el Premi Muncunill a la Innovació d’àmbit local ha estat per Circutor, una empresa de més de 40 anys de trajectòria a Terrassa que porta els seus productes a més de 100 països d’arreu del món. Circutor intrudueix un elevat grau d’innovació en les seves solucions i productes en el sector de les energies renovables, l’eficiència i la mobilitat elèctrica.

En la categoria a la Innovació Empresarial d’àmbit estatal el guardó se l’ha endut Textia Innovative Solutions, una companyia especialitzada en alterar la rigidesa dels productes. Una tecnologia que redueix costos i millora la qualitat de vida dels ciutadans a través de la personalització de productes. El Premi Muncunill a la Innovació Cultural d’àmbit estatal ha estat pel Festival Eufònic. Nascut a les Terres de l’Ebre i estès pel territori és un certamen que gira al voltant de les arts sonores i visuals amb actuacions, espais i instal•lacions singulars per a un públic familiar. El nou Premi Muncunill a la Innovació Social d’àmbit estatal, el guardó ha estat per Ramon Flecha fundador l’any 1991 del centre de recerca CREA, un model d’organització i recerca per a la comunitat científica internacional.

Catedràtic en sociologia, Flecha ha estat sempre vinculat a la recerca científica i a l’activisme en la transformació de la societat. Finalment el premi honorífic ha recaigut en Cristobal Colón Palasí, fundador i president de la Fageda, projecte referent d’integració social i èxit empresarial. El moment més emotiu ha estat protagonitzat per Virginia Castelló, creadora i presidenta de “Música en Vena”, una associació que va obtenir el Premi Muncunill a la Innovació Cultural en la passada edició. “Música en Vena” és un projecte musical que ja fa 7 anys que funciona en 10 hospitals catalans i que millora les estàncies hospitalàries de pacients, familiars i personal sanitari a través d’elements d’innovació cultural i social en benefici de les persones. Tots els premiats han rebut la ja reconeguda escultura d’Anna Taratiel, símbol distintiu dels Premis.

Segons l’alcalde de Terrassa, els Premis Muncunill reconeixent aquells projectes que aporten alguna cosa a la societat, més enllà dels beneficis econòmics. Una altra fet destacat de l’edició d’aquest any ha estat el regal virtual de realitat augmentada que han rebut tots els assistents a l’acte. L’actuació de Los Vivancos un grup de ballarins que fusiona flamenc amb ball contemporani, hip-hop o fins i tot amb arts marcials, va ser el millor exemple de l’aposta de Terrassa per a qualsevol expressió científica, artística, social o cultural basada en la innovació.