Cirsa podria sortir a Borsa o vendre una part del seu capital a fons d’inversió

El grup Nortia reconeix que està estudiant diverses opcions per encarar el futur de l’empresa Cirsa. La multinacional terrassenca del joc ha contractat el banc d’assessoria financera i control d’actius Lazard per a què valori diverses opcions. Cirsa ha explicat a Canal Terrassa que el futur podria passar per la venda de capital a accionistes privats o la sortida a borsa o una combinació de totes dues. L’operació es podria fer amb tot el capital, una part majoritària o una de minoritària. Mantenir intacte el seu accionariat també està sobre la taula. El 100 per cent del capital de Cirsa està en mans de la família Lao des de la fundació de l’empresa, al 1978.

Divendres passat el canal de televisió financer Bloomberg anunciava que els grups d’inversió Blackstone, Cerberus, Advent i Apollo es postulaven per fer-se amb el control de Cirsa. Dissabte Expansión descartava la venda com a primera opció i, fins i tot, plantejava una possible fusió de Cirsa amb Codere, un dels seus competidors espanyols, en cas que la participació de la família Lao acabi sent minoritària en l’accionariat.

L’empresa Cirsa ha assegurat a Canal Terrassa que totes les opcions estan sobre la taula i que no n’hi ha cap de descartada. Tampoc no confirma ni descarta cap dels quatre noms que sonen com a possibles compradors. La decisió es prendrà quan Lazard acabi d’avaluar totes les opcions.

 

Ciutadans posa el crit al cel

Ciutadans posa el crit al cel davant la possibilitat que Cirsa, o una part de seu capital, passi a mans d’un fons d’inversió.

La formació taronja vaticina que, si es materialitzés una operació d’aquestes característiques, l’empresa líder en màquines recreatives podria abandonar la ciutat. El partit liderat per Javier González demana a l’alcalde, Alfredo Vega, que es reuneixi amb la direcció de Cirsa per conèixer de primera mà els plans de futur de la companyia i les implicacions per la plantilla d’una possible venda.

Ciutadans considera que l’Ajuntament no coopera prou amb el teixit empresarial terrassenc amb qui, diu, té poques relacions i nul·la complicitat.