Ciutadania, entitats i col·lectius poden opinar sobre el nou inventari de patrimoni cultural i arquitectònic

L’Ajuntament està impulsant la redacció del nou inventari del patrimoni cultural i arquitectònic de la ciutat i convida la ciutadania, entitats i associacions a opinar a través d’una consulta pública fins al 15 de gener del 2022.

El punt de partida és recaptar opinions per compartir visions i idees sobre els béns i elements que han de formar part d’aquest inventari i evitar que tots aquells que tinguin algun valor, desapareguin. Es pot fer a través de la plataforma municipal, assistint a les sessions informatives programades als districtes i a través del mapa interactiu creat per a aquesta consulta.

Poden participar en aquest procés totes les persones majors de 16 anys, les entitats  i els col·lectius inscrits en els regristes municipals.

Per facilitar la consulta, l’Ajuntament ha elaborat un mapa interactiu vinculat a la modificació puntual del POUM per ampliar l’inventari de béns patrimonials a Terrassa. A banda de ser una eina informativa, la ciutadania també pot fer les seves aportacions. L’enllaç per accedir-hi el trobareu clicant aquí.

Les opinions també es recolliran a través de la plataforma digital de participació  i en les sessions informatives que se celebraran les properes setmanes als set districtes de la ciutat.

*Dia: 29 de novembre. Districtes 5 i 6
Hora: 18.30 h – 20 h
Lloc: Centre Cívic President Macià (rambla de Francesc Macià, 189).

*Dia: 1 de desembre. Districtes 1 i 4
Hora: 18.30 h – 20 h
Lloc: Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (avinguda d’Àngel Sallent, 55)

*Dia: 13 de desembre. Districte 7
Hora: 18.30 h – 20 h
Lloc: Casal Cívic de Can Parellada (carrer d’Amèrica, 33)

*Dia: 14 de desembre. Districtes 2 i 3
Hora: 18.30 h – 20 h
Lloc: Centre Cívic Alcalde Morera (plaça de Can Palet,1)

Totes les propostes seran estudiades i revisades. L’inventari actual té 364 elements que ara es podran ampliar.

El Ple ordinari de juliol va aprovar el document d’avanç de la modificació puntual del POUM per ampliar l’inventari del patrimoni cultural de Terrassa. Va ser el pas previ a la redacció del futur Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, arqueològics i ambientals, de gran complexitat tècnica i jurídica.