Ciutadans aposta per la jornada contínua als centres educatius

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha anunciat que la seva formació demanarà al consistori que reclami a la Generalitat que les escoles i les famílies de la ciutat tinguin l’opció de triar la jornada contínua de 9 a 14 hores.

D’aquesta manera, “es reduirien a la meitat les aglomeracions en les entrades i sortides dels centres” i la mesura “ajudaria a disminuir el risc de contagi per la pandèmia de la Covid-19, a més de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar, ja que molts progenitors realitzen teletreball actualment”, ha dit. La iniciativa es debatrà en Junta de Portaveus.

David Aguinaga ha recordat que “a Terrassa existeixen des de fa temps diverses plataformes de famílies que impulsen la possibilitat d’aplicar la jornada contínua en aquells centres on la majoria ho sol·liciti”.

El regidor ha afegit que la demanda ha augmentat amb la crisi de la pandèmia i aquesta solució “no implica que el centre escolar tanqui abans, sinó que es distribueixen els horaris lectius d’una altra forma i es mantenen tant l’oferta de menjador com de les activitats extraescolars per a aquelles famílies que ho necessitin”.