Ciutadans proposa la creació d’un centre que canalitzi la recollida de roba amb finalitat solidària

Ciutadans proposarà al ple de març la creació d’un magatzem que canalitzi la recollida de roba per enviar a zones en conflicte. La proposta arriba arran de l’allau de solidaritat per la guerra d’Ucraïna tot i que la formació taronja assegura que porta mesos treballant la proposta, destinada a qualsevol demanda massiva de roba vingui d’on vingui. Aquest magatzem, a l’estil del Rebost d’aliments, es gestionaria en col·laboració amb entitats del tercer sector.

A la sessió plenària Ciutadans també demanarà que sigui l’alcalde Jordi Ballart qui assumeixi personalment els mil euros de sanció que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va imposar a l’Ajuntament pel cartell amb el llaç groc i el text «Llibertat presos polítics» penjat al despatx el grup municipal d’Esquerra. Pels taronges, els contribuents no han d’assumir uns costos per incompliment de la llei. Si ho considera pertinent, diuen, l’alcalde pot derivar els cost de la sanció al grup republicà.

Les altres propostes fan referencia a la reformulació de Terrassa Cooperativa i a l’adquisició d’habilitats de defensa personal i gestió de l’estrès davant de situacions d’agressió.

A banda de les quatre propostes de resolució Ciutadans proposa un acord de junta de portaveus per reclamar que s’apliqui la gratuïtat de P2 anunciada pel govern català, ja que no s’ha vist, diuen, cap aplicació directa ni a les famílies ni al pressupost.