Ciutadans demana que es retiri de l’ordre del dia del ple de divendres l’expedient sobre Sala i Badrinas

L’equip de govern ha presentat en format de proposta de resolució un acord que modifica l’expedient de cessió dels terrenys on el Departament d’Educació construirà un equipament en els antics terrenys de Sala i Badrinas. Segons el parer de Javier González, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) Terrassa, “el format emprat per al debat en el ple no és l’habitual per a aquesta mena d’expedients”, atès que “exclou la possibilitat que els grups municipals de l’oposició tinguin temps suficient per  analitzar amb detall el contingut de la proposta”.

Ciutadans ja va denunciar en el seu moment que l’aportació prevista de 2.225.000 euros per part de l’Ajuntament de Terrassa per construir el nou equipament era “absolutament injustificada”, tenint en compte que la competència per a la construcció dels centres educatius correspon en exclusiva a la Generalitat. “Els contribuents de Terrassa no tenen per què finançar les obres que són competència exclusiva d’una altra administració”, ha declarat González, qui ha afegit que, a més, “la inversió en la construcció d’aquest equipament té un sobrecost que l’Ajuntament ni justifica ni garanteix que no sigui major de l’inicialment previst”.

El portaveu ha recordat “l’equip de govern no és la primera vegada que trasllada al Ple Municipal documentació que no ha passat per la comissió informativa corresponent”. Això suposa, diu, “un exercici poc transparent en la tramitació administrativa”. Per tot això, González prega al govern que a causa de la complexitat i a l’impacte de l’expedient posposi la proposta sobre Sala i Badrinas el temps necessari perquè els membres de l’oposició puguin estudiar-lo amb deteniment.