Ciutadans demana un complement per als treballadors públics més exposats a la Covid-19

Ciutadans portarà una proposta al ple municipal perquè l’Ajuntament gratifiqui els treballadors públics que, en aquests dos darrers mesos, hagin hagut de seguir treballant i exposats a la Covid-19. També demana que s’estudiï per al personal sanitari del CST i de Mútua un complement específic en el seu conveni laboral de la sanitat concertada del SISCAT. El grup taronja es refereix a un Reial Decret del 1986.

D’altra banda, Ciutadans portarà una altra proposta de resolució per demanara a l’Ajuntament un seguit d’exempcions per a les activitats minoristes no essencials durant el temps que hagin estat inactives i amb un mínim de sis mesos. La proposta és que s’estalviïn el 100% de l’impost de béns i immobles, vehicles, residus, guals i aigua.

Per últim Ciutadans també ha presentat un seguit d’acords de junta de portaveus. En destaquen la petició d’una finestreta única a Terrassa per informar de la desescalada; que l’Ajuntament prengui mesures amb els hospitals per gestionar les llistes d’espera amb especialistes; i que s’insti a la Generalitat a no facturar el lloguer dels pisos que gestiona l’Agència d’Habitatge de Catalunya des del mes d’abril i fins a tres mesos després de la fi de l’estat d’alarma. A Terrassa n’hi ha 717.