Ciutadans és l’únic partit de l’ajuntament de Terrassa que defensa la supressió de l’impost sobre emissions

Ciutadans (Cs) ha estat l’únic grup municipal que s’ha posicionat en contra de l’impost que gravarà les Emissions de Diòxid de Carboni. El partit taronja va presentar una proposta al ple de desembre  per a “sol·licitar a la Generalitat deixar sense efecte aquest impost. Argumenten que es tracta d’un impost que no és verd, no està ben dissenyat ni és equitatiu ni progressiu, afegeixen. La iniciativa no va prosperar perquè no va comptar amb els suports de la resta de grups. El portaveu de Cs, Javier González, va declarar que “aquest impost penalitza a les famílies amb ingressos més baixos que no poden canviar-se de vehicle”.

D’altra banda, González ha declarat que “les comunicacions de l’Agència Tributària de Catalunya només es fan en català”. En concret, es refereixals enviaments postals als domicilis particulars informant sobre la liquidació de l’impost sobre emissions. En aquest sentit, el portaveu liberal a Terrassa lamenta que no s’estigui complint “l’obligació legal de posar a l’abast de tots els contribuents la documentació oficial en totes les llengües oficials”.

Per això, Cs Terrassa ha anunciat que en el pròxim ple municipal presentaran una iniciativa per a “sol·licitar a l’Agència Tributària de Catalunya redactar totes les seves comunicacions postals i requeriments de liquidació en les dues llengües oficials de Catalunya”.