Ciutadans porta al ple la pressumpta agressió d’una mestra a una alumna de l’escola Font de l’Alba

Ciutadans vol que el ple es pronunciï sobre el cas d’una suposada agressió d’una professora de l’escola Font de l’Alba a una alumna de quart al mes de juny. La formació taronja presenta una proposta per condemnar el tracte què, a parer seu, hauria rebut l’alumna després de dibuixar una bandera espanyola.

Ciutadans dóna per bona la versió de la família de la nena, que va denunciar el cas davant del Mossos d’Esquadra, sense haver parlat amb la mestra per conèixer la seva.

La moció insta el Departament d’Educació a obrir una investigació a fons sobre els fets. Un informe de la direcció dels Serveis Territorials d’Educació pocs dies després dels fets va considerar que no hi havia hagut maltractament físic i que no es percebia motivació ideològica de la docent en la seva actuació.

Amb la proposta de resolució Ciutadans vol que el ple doni suport a la família de la nena i que reiteri el seu compromís contra el feixisme, el racisme, l’antisemitisme i la hispanofòbia.

Ciutadans també presenta un acord de junta de portaveus per demanar al govern català un pla d’actuació per solucionar els col·lapses a les urgències hospitalàries. Al febrer del 2016, ja va presentar una proposta similar davant l’episodi de grip.

El text insta l’Ajuntament a informar els terrassencs sobre com presentar queixes contra els centres sanitaris si consideren que el tracte no ha estat satisfactori. També vol que la Generalitat posi en marxa un pla d’actuació per afrontar el col·lapse dels serveis d’urgències de la Mútua i a l’Hospital.