Ciutadans presenta dues denúncies contra Tot per Terrassa per vulneració de la llei electoral

Ciutadans acusa Tot per Terrassa de vulnerar la llei electoral per doble motiu. D’una banda, pel repartiment de bosses i material amb la imatge del partit o l’eslògan de campanya al Mercadal. De l’altra, per haver contractat publicitat a la via pública anunciant, amb la imatge de l’alcaldable, Jordi Ballart, un acte de presentació del seu projecte aquesta mateixa setmana, abans de la campanya.

Per totes dues raons la formació taronja va presentar divendres dues denúncies davant la Junta Electoral de zona.

La llei electoral prohibeix expressament la difusió de publicitat i propaganda electoral en cartells, suports publicitaris o insercions en premsa entre la convocatòria de les eleccions, en aquest cas el 4 d’abril, i l’inici de la campanya, divendres vinent.

En els seus escrits Ciutadans demana a Tot per Terrassa que no reparteixi més material electoral fins l’inici de la campanya, que tregui la publicitat a l’espai públic i que expliqui, a les xarxes socials, que ha estat requerit per aquest dos motius. La formació confia que la junta electoral resolgui les denúncies en un o dos dies.

Ciutadans recorda que a les darreres eleccions Tot per Terrassa ja va ser obligat a retirar uns cartells per estar en període preelectoral. Al desembre el partit de Ballart va ser sancionat pel Tribunal de Comptes per haver-se excedit de les despeses electorals permeses al 2019.