Ciutadans proposa ampliar la plantilla de la policia municipal un 10%

Ciutadans proposarà al ple municipal de desembre ampliar la plantilla de la policia municipal un 10%. El grup municipal taronja considera que el nombre d’efectius està per sota del que pertocaria a Terrassa per la seva població. A principis de l’any passat hi havia 224 agents i el regidor de Ciutadans, David Aguinaga, ha dit que la xifra ideal hauria de ser d’entre 360 i 393. Aguinaga creu que la fi de les restriccions pressupostàries als Ajuntaments pot facilitar aquest augment de plantilla i ha posat sobre la taula els problemes de segureta, ha dit, que hi ha a alguns barris.

D’altra banda Ciutadans també portarà al ple una proposta per ajudar, econòmicament, les escoles bressol privades de la ciutat. N’hi ha 29 i la crisi ja n’ha tancat 5 aquest anys. Proposen una ajuda de 2.300 euros per a cada centre i una despesa total d’uns 40,000 euros.

Ciutadans també proposa ajudes a bars, restaurants i locals d’oci per a què millorin els seus sistemes de ventilació, dotar el pressupost del 2021 amb les subvencions de les entitats no exhaurides aquest 2020, i facilitar la implantació del 5G suprimint la taxa a les estacions de telefonia a equipaments municipals.