Ciutadans proposa crear una línia d’ajuts per a millorar la ventilació de locals d’oci nocturn, bars i restaurants

El portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, proposa que el consistori creï una línia de subvencions en el pressupost de 2021 perquè establiments d’oci nocturn, bars i restaurants puguin executar obres de millora en els sistemes de ventilació. A més, contempla instar a la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i al Ministeri d’Indústria a impulsar una línia de finançament extraordinari per facilitar als ajuntaments aquest tipus d’ajudes econòmiques.

González explica que aquests locals són els més afectats per les restriccions en aquesta pandèmia i que a la ciutat encara continuen tancats 48 locals d’oci nocturn. Per això, insisteix en la importància de preservar la continuïtat de l’activitat de centenars d’establiments.

La formació presentarà una proposta de resolució al ple d’aquest mes amb aquestes demandes amb l’objectiu que les diferents administracions estableixin línies d’ajudes urgents perquè aquests locals puguin assumir la instal·lació, reforma o actualització dels sistemes de ventilació més apropiats per a garantir la prevenció de la malaltia.