Ciutadans proposa que es reconegui el lideratge de les dones, coincidint amb la commemoració del 8 de març

El Grup Municipal de Ciutadans ha proposat la creació d’un reconeixement públic a dones que s’hagin distingit pel seu lideratge en el terreny social, econòmic, esportiu o associatiu de la ciutat. La iniciativa, que es presentarà en el pròxim ple, s’emmarcaria en la commemoració del 8 de març i es coordinaria a través de la regidoria de Polítiques de Gènere.

La regidora, Isabel Martínez ha avançat que la proposta planteja una reflexió sobre el model tradicional de lideratge, en el qual moltes dones han adoptat patrons masculins com a líders o en càrrecs de poder, afirma. Des de la formació taronja es vol que es contempli habilitats com el treball en equip, l’eficiència, la visió heurística en la solució de conflictes, la conciliació, la responsabilitat social, la sostenibilitat o l’ètica, entre altres. 

La regidora ha assegurat que la dona i l’impuls feminista són un motor de canvi i cada vegada es valora més la implicació de les organitzacions públiques i privades en els desafiaments col·lectius.

Segons Ciutadans el dia Internacional de la Dona i de la Dona Treballadora és una gran oportunitat per a homenatjar públicament en nom de la ciutat de Terrassa a dones líders . Martínez ha conclòs que aquesta data s’ha convertit en símbol mundial per a recordar la lluita de moltes dones per a millorar les seves condicions de vida.