Ciutadans proposa que les escoles públiques puguin autogestionar el servei de menjador

Ciutadans planteja que les escoles publiques de Terrassa que ho desitgin puguin gestionar, per elles mateixes, el servei de menjador al marge de l’empresa única que s’adjudica per concurs a tots els centres. La proposta arriba després de la marxa enrere en l’adjudicació del servei a la Fundació Catalana de l’Esplai i la posterior concessió a Mediterrània de Catering. Ciutadans qüestiona que el servei l’obtingui l’empresa que va acabar en tercera posició i considera que el projecte educatiu s’hauria d’haver tingut en compte en el barem de puntuació.

Ciutadans proposa al ple tres acords de junta de portaveus. En un d’ells demana la creació d’un grup de treball, amb els grups municipals, historiadors i entitats, que estudi la restitució d’algunes de les distincions concedides entre 1939 i 1975 i que seran retirades seguint un acord del ple de febrer. La formació taronja considera que alguns d’aquells reconeixements es van donar per accions o obres fetes per la ciutat que no es poden vincular al franquisme.

També proposen que, durant tota la diada de Sant Jordi, s’organitzi al Saló de Plens una lectura pública de fragments del llibre El Quixot oberta a la participació de la ciutadania i d’entitats.

Finalment, demanen que l’Ajuntament plantegi al Ministeri de Treball l’establiment d’una jornada laboral flexible i mesures per conciliar la vida laboral i familiar. També que es bonifiquin les activitats extraescolars, el menjador i el servei de transport escolar.