Ciutadans proposa una bateria d’accions per garantir la convivència amb el patinet elèctric

Ciutadans vol garantir la plena convivència entre els vianants i els Vehicles de Mobilitat Personal. És una de les propostes que presentaran al ple de maig.

Entre les mesures proposades, una campanya informativa sobre l’ús dels patinets elèctrics, especialment en les etapes d’ESO, batxillerat i cicles formatius, amb molts usuaris que no tenen cap formació en conducció. També demanen que s’actualitzi el Pla Local de Seguretat Viària, que va caducar al 2020.

Per fer front a episodis de calor extrema com estem vivint aquests dies la formació taronja proposa que Terrassa tingui una xarxa de refugis climàtics separats entre ells d’un màxim de 10 minuts a peu. Ciutadans vol que l’Ajuntament elabori un estudi de possibles ubicacions en escoles i equipaments i que aquest estiu ja n’hi hagi en marxa un per districte.

Ciutadans presenta tres propostes més. Una per fomentar la inserció laboral per a majors de 45 anys, una per demanar a la Seguretat Social que reobri les dues oficines que té a Terrassa i una altra per instar els equips tècnics municipals a resoldre la sol·licituds de subvencions a entitats i fer-ne el pagament durant el primer trimestre de l’any.

D’acord de junta de portaveus només en presenten un per donar suport a l’adhesió d’Ucraïna a la Unió Europea.