Ciutadans reclama ajuts per conciliar la vida laboral i familiar durant la pandèmia

El grup municipal de Ciutadans vol elaborar un programa d’ajuts per donar suport a pares i educadors que no poden optar pel teletreball, i afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar durant la pandèmia de la Covid-19. El regidor David Aguinaga considera que l’Ajuntament ha d’oferir a les famílies un programa d’ajuda de professionals de l’educació i serveis socials si s’escau perquè els progenitors sense alternativa puguin conciliar la vida laboral i familiar.

La proposta que es presentarà a debat a la Junta de Portaveus insta a l’Ajuntament i a d’altres administracions a “adoptar mesures excepcionals oportunes perquè les persones treballadores en ocupacions presencials tinguin alternatives que no sigui la reducció salarial”. Ciutadans també demana al Govern d’Espanya prorrogar indefinidament el caràcter preferent del teletreball i el dret a l’adaptació i reducció de jornada del pla MECUIDA que s’acabava el passat setembre.

La iniciativa també preveu que la Generalitat desplegui abans d’acabar l’any els recursos tècnics i econòmics necessaris perquè els treballadors puguin accedir al teletreball. I reclama al Govern coordinar els diferents departaments per “respectar tots els drets a la conciliació, descans i prevenció de riscos laborals en l’àmbit del teletreball”. La proposta contempla un acord de les forces socials “per fomentar l’horari flexible, la jornada intensiva, el treball per torns, la formació o activitats de voluntariat en hores de feina i la possibilitat d’abandonar el lloc de treball davant una emergencia familiar”.