Ciutadans reclama que Terrassa commemori anualment la Constitució Espanyola amb un acte institucional

Javier González, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, ha anunciat avui dimecres 9 d’octubre que la seva formació demanarà que l’Ajuntament organitzi anualment un acte institucional per a commemorar el dia de la Constitució Espanyola cada 6 de desembre.

Respecte al motiu d’aquesta proposta, que es presentarà al debat de la pròxima Junta de Portaveus del consistori, el regidor ha afirmat que “avui més que mai cal celebrar que la Constitució protegeix els drets, les llibertats i la convivència de tots els espanyols”.

 

González també ha recordat que el pròxim 6 de desembre serà l’aniversari de la ratificació del referèndum de 1978 que va donar lloc a la Constitució, que ha definit com “la norma suprema de l’ordenament jurídic espanyol a la qual estan subjectes tots els poders públics i tots els ciutadans del nostre país”.

 

El portaveu del partit opina que l’aprovació de la Constitució “va suposar l’inici d’un dels períodes de major progrés i benestar en la història d’Espanya, Catalunya i, per descomptat, Terrassa” i “ha estat una peça clau perquè Espanya sigui ara un país democràtic”.

 

Per acabar ha afirmat que el text constitucional configura “un Estat social i democràtic de Dret i uns drets fonamentals” i “assenta les bases per a la regulació de l’Administració Local, creant un model d’Estat políticament descentralitzat”. El responsable de Cs ha insistit en que la Constitució “incorpora els mecanismes per a la seva reforma comptant amb un ampli consens i, a més “preserva el dret d’igualtat dels ciutadans davant la llei amb independència del territori on resideixin”.