Ciutadans vol els SMS de Salut sobre la COVID també en espanyol i aranès

Ciutadans demana a l’Ajuntament tramitar una petició al Departament de Salut perquè «inclogui totes les llengues oficials de Catalunya en els missatges i correus electrònics que mantingui amb els ciutadans, especialment en aquells que facin referència als processos que s’hagin de dur a terme per a vacunar-se contra la COVID-19».

El seu portaveu, Javier González, presentarà una proposta en aquest sentit en el pròxim ple, perquè és «incomprensible que les comunicacions entre l’Administració Pública i la ciutadania en un assumpte tan important com és la vacunació es realitzin únicament en català”. I ha afegit que l’espanyol i l’aranès, llengües oficials segons l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, “es degradin a la consideració de llengües estrangeres”.

D’aquesta manera, el portaveu taronja vol que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya compleixi amb l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia i l’article 9.1 de la Llei 1/1998 pel qual s’estableix el dret dels ciutadans de Catalunya a rebre les comunicacions i notificacions en espanyol. González considera que “davant l’extrema importància que comporta el procés de vacunació per a superar la crisi social, econòmica i sanitària en la qual estem immersos és necessari que els passos a seguir per a poder vacunar-se siguin intel·ligibles per part de tots els qui viuen i treballen a Catalunya”.

Per tot això, el Grup Municipal de Cs Terrassa considera que no ha de discriminar-se cap de les llengües oficials de Catalunya i insta el Departament de Salut a modificar el seu criteri incloent l’ús de l’espanyol i l’aranès en les comunicacions que mantingui amb els ciutadans, com ara l’hora, lloc i dia de vacunació així com un enllaç específic que redirigeixi directament al document “Guia de Vacunació contra la Covid-19” en les seves respectives llengües.