Cs vol habilitar espais amb connexió a la xarxa per facilitar la participació ciutadana als plens

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs), Javier González, ha anunciat  que la seva formació impulsarà una proposta perquè el consistori habiliti espais amb connexió a la xarxa i un dispositiu electrònic que permeti una connexió a temps real perquè “els ciutadans, entitats i col·lectius que ho desitgin puguin connectar-se i participin en igualtat de condicions evitant la bretxa digital en els Plens Municipals”. Aquests espais, segons ha exposat el portaveu taronja, s’habilitarien a l’Ajuntament de Terrassa i en les oficines d’atenció ciutadana dels districtes.

Javier González ha recordat que “la participació ciutadana és un tret fonamental que ha de caracteritzar qualsevol estat, organització o entitat democràtica”. El portaveu ha emfatitzat que la mesura ha de “facilitar la participació real i amb garanties de tots els ciutadans, entitats o col·lectius de la ciutat en el marc dels plens municipals”.

La iniciativa de Cs pretén donar resposta a una problemàtica derivada de la no presencialitat dels Plens Municipals i l’objectiu és no deixar al marge a tots aquells ciutadans que no disposen de connexió a la xarxa d’internet o dispositius electrònics adequats per a poder exercir un paper actiu en el debat polític de la ciutat. En aquest sentit González ha destacat que “la bretxa digital, que afecta en major mesura als majors de 65 anys, no ha de causar dificultats per a accedir al dret a la participació establert en l’article 11 del Reglament de Participació Ciutadana”.

Finalment, González ha posat l’accent en la necessitat de modificar el document de l’imprès específic per a la sol·licitud d’intervencions ciutadanes “per a afegir a aquesta una casella en la qual el ciutadà pugui marcar si requereix un espai amb connexió a internet i un dispositiu per a connectar-se per videoconferència”.