Ciutadans vol millorar la situació actual dels Centres d’Atenció Primària

Ciutadans reclama millores en la situació dels Centres d’Atenció Primària. La regidora del grup, Isabel Martínez, reclama que s’insti la Generalitat “a adoptar mesures i destini els recursos econòmics i tècnics necessaris per millorar la situació actual dels CAP a la ciutat”. En una proposta de resolució, els taronges volen debatre “les queixes sindicals i dels moviments socials per les dificultats dels professionals a realizar visites i consultes per falta de personal, mitjans, sobrecàrrega laboral i baixes retribucions”.

La proposta també insta la Generalitat “a garantir un procediment àgil per sol·licitar cita prèvia en els ambulatoris, sobretot per a les persones amb dificultats per a l’ús de mitjans informàtics i electrònics”. Dins les competències de l’Ajuntament, el grup municipal vol que “es prenguin les mesures necessàries per millorar l’atenció als pacients i habiliti mitjans precisos perquè col·lectius com la gent gran i sectors més vulnerables, tinguin un servei d’ambulatori adequat”.

La proposta també demana que en cada CAP es garanteixin el nombre de professionals per atendre la Covid-19 i la resta de patologies que van quedar desateses durant l’Estat d’Alarma i es continuen veient relegades”. Ciutadans recorda que dels 309 metges de família que l’Institut Català de la Salut havia d’incorporar després de la vaga del 2018, només s’han incorporat un centenar.

Ciutadans recorda a l’Ajuntament el compromís adoptat en el ple del mes de maig, per demanar l’adequació i reestructuració de tots els espais sanitaris per mantenir les mesures de seguretat. I insisteixen en què és imprescindible obrir els CAP i les consultes, planificar i gestionar les llistes d’espera per a proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques que es van retardar a causa de la pandèmia.