Ciutadans vol que es garanteixi sanitàriament la sortida temporal de la gent gran de les residències

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), Javier González, vol que l’Ajuntament sigui proactiu en la concessió de les màximes garanties sanitàries “davant la possibilitat que les persones grans puguin, de manera voluntària i temporal, sortir de les residències i tornar a casa dels seus familiars”. Així ho ha expressat en la primera reunió telemàtica de portaveus, sobre la incidència del coronavirus en les residències de la ciutat i ha instat a fer aquesta reflexió.

En la propera junta de portaveus, González, presentarà una proposta “per a garantir que la gent gran que ho desitgi pugui tornar a casa sabent que no estan contagiats i  que el seu entorn familiar més proper, tampoc ”.  I ha afegit “que volem que el nostre ajuntament  faci el possible per proporcionar els mitjans necessaris perquè aquesta possibilitat es faci realitat amb les màximes garanties”.

El portaveu ha recordat que hi ha instruccions referents a aquest tema a l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut, i de la Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

No obstant això, González ha criticat que “segons algunes notícies publicades als mitjans de comunicació, Afers Socials està permetent la sortida de residents sense fer-los els tests de la COVID-19 preceptius”. Aquesta circumstància, diu,  “deixaria en paper mullat la bondat d’una mesura demandada per familiars de residents”.