Ciutadans vol que l’Ajuntament faci públics els projectes lingüístics dels centres escolars

Ciutadans sol·licitarà en el proper ple municipal que l’Ajuntament de Terrassa publiqui el projecte lingüístic dels centres escolars de la ciutat per a que les famílies el puguin conèixer. El regidor David Aguinaga defensa que aquesta mesura és ”imprescindible per a verificar el compliment de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 4 de maig de 2022 que estableix que l’alumnat català haurà de rebre almenys un 25% de la seva docència en castellà i en català”.

D’altra banda, el polític critica el Decret 6/2022 per “bloquejar” l’aplicació de la sentència del 25%. Aguinaga explica que “suposa una clara vulneració dels drets de les famílies catalanes”. Per aquest motiu, Ciutadans vol que el consistori rebutgi aquest decret i doni suport a les reivindicacions dels convocants de la manifestació del 18 de setembre de 2022 a favor que la llengua espanyola sigui també vehicular en els centres finançats amb fons públics.

Finalment, el regidor taronja ha afegit que “la inaplicació de la sentència del TSJC ha estat possible gràcies a la deixadesa deliberada del govern del PSOE que es va negar a portar el decret 6/2022 al Constitucional”.