Ciutadans vol un reglament que reguli com reassignar tasques als agents de la Policia Municipal

Ciutadans proposarà al ple de dijous que s’elabori un reglament pels agents de la Policia Municipal pel què es coneix com a segona activitat. Es tracta d’una situació especial que es dóna quan alguns funcionaris de seguretat veuen minvades les seves aptituds per embaràs, edat, malaltia o accident. La formació taronja demana que es reguli com recol·locar aquestes persones en tasques que els siguin més fàcils d’assumir. Fins ara això es feia a criteri del supervisor, sense un marc que ho regulés. La segona activitat ja esta regulada a Palafrugell i Cerdanyola. Segons Ciutadans a Terrassa es van establir fa uns anys converses amb la Policia Municipal per elaborar aquest reglament però no es va acabar fent.

Ciutadans també recupera una proposta d’un ple anterior per habilitar de manera temporal com a pàrquing públic gratuït l’espai delimitat per l’avinguda Glòries Catalanes amb els carrers Ramón y Cajal i el Ter.

Una tercera proposta fa referència a l’ampliació del lloguer social del 2 al 15 per cent amb la col·laboració entre el sector públic i el privat, Una de les mesures per aconseguir-ho seria reduir les sancions als propietaris de pisos buits.

La formació taronja presentarà tres acords de junta de portaveus: per donar suport a Sant Jordi com a festa declarada per la UNESCO, denunciar el tall d’algunes vies i potenciar la difusió dels cursos per a cuidadors de dependents.