Clam feminista al Raval de Montserrat

Sota el lema «Repartim-nos les feines. Som corresponsables», unes 300 persones s’han concentrat aquest dimarts, 8 de març, al migdia al Raval de Montserrat. Davant l’Ajuntament s’hi ha llegit la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones, posant l’accent en la desigualtat a l’hora de repartir les tasques domèstiques i les cures, que encara avui en dia recauen majoritàriament sobre les dones. En aquest sentit, representants femenines dels cinc partits polítics municipals han llegit un manifest farcit de reivindicacions.

Una sèrie d’actes reivindicatius que ja van començar ahir dilluns amb la Marxa de Torxes i que seguiran aquesta mateixa tarda. Primer, amb la mobilització organitzada per la plataforma Feministes per Terrassa, que ha convocat una manifestació a partir de les 7h des del Monument de la Dona fins al Raval de Montserrat. I després, a dos quarts de 8h del vespre està previst que surti una altra marxa des de la Plaça Nova, en aquest cas mixta, organitzada per l’Assemblea 8M 2022, Rudes Rebels, Entre Totes CUP Terrassa i Arran.

Per la seva part, el servei de Polítiques de Gènere ha dissenyat un programa amb més de 60 activitats que se celebraran durant tot el mes de març, encaminat a conscienciar sobre la corresponsabilitat i la igualtat entre gèneres. La concentració del Raval ha finalitzat al ritme de tres cançons amb missatge feminista interpretades per la coral del Casal de la Dona.