Clam per desencallar el projecte del nou Institut del Teatre a l’AEG

Davant l’imminent inici de les obres d’urbanització del nou sector de l’AEG, l’Ajuntament fa una crida a la Diputació per desencallar el conveni que ha de permetre la cessió de la nau de motors de l’antiga factoria, per construir-hi el nou Institut del Teatre.

La setmana vinent hi ha prevista una reunió per ultimar els punts de l’acord que ha de portar una important inversió i recuperar l’antic prestigi de l’Institut del Teatre de Terrassa. La recuperació del sector de l’AEG representa la transformació urbanística més important dels darrers vint anys a la ciutat.

El projecte del nou Institut del Teatre, el més important dins l’àmbit de l’AEG, preveu la conversió dels 5.800 metres quadrats de l’antiga nau de motors en un centre universitari de les arts. El projecte que també preveu un nou Teatre Municipal, permetrà replantejar quins estudis i titulacions teatrals es podran impartir des de Terrassa.

En l’actualitat l’Institut del Teatre només ofereix estudis tècnics de teatre. La sala Maria Plans està tancada des de fa temps per obres. I l’emblemàtic edifici de la plaça Didó ha quedat obsolet per impartir-hi una formació teatral de qualitat, i recuperar l’antic prestigi d’aquests estudis a la ciutat.