Clara aposta pel futbol inclusiu amb la posada en marxa de l’Excellence Cup

L’Estadi Olímpic viurà el dissabte 4 de gener una jornada molt especial. Serà l’escenari de la primera fase de l’Excellence Cup, una nova competició de futbol inclusiu i de clar segell terrassenc amb la participació de més d’un centenar d’esportistes amb capacitats diverses. Tots ells ja formen part de l’estructura d’una dotzena de clubs de la ciutat i de la província de Barcelona.

Aquest dijous s’ha presentat aquest nou campionat, en una concorreguda sala de premsa de l’Ajuntament amb l’assistència dels seus impulsors, autoritats, representants de les entitats socials i esportives, així com de la Federació Catalana de Futbol.

Hi participaran esportistes majors de 16 anys que acreditin una discapacitat intel•lectual o de salut mental d’un mínim del 33%. Sis dels dotze equips són terrassencs i estan vinculats a entitats que treballen amb aquest col•lectiu. Terrassa FC amb Fupar, San Cristóbal amb Taina, Jàbac amb l’Heura, Maurina Egara amb Prodis, Can Parellada amb Consorci Sanitari i San Lorenzo. Els altres clubs que hi competiran són la Penya Blaugrana Sant Cugat, el Cerdanyola, la FE Grama, la UE Cornellà, el Montmeló i un encara per confirmar.

Més enllà del benefici per a aquests esportistes, l’altra objectiu de l’Excellence Cup es que acabi sent una competició regulada per la Federació Catalana. Terrassa acollirà les dues primeres fases. Després de l’Olímpic, serà el torn del Municipal de Ca n’Anglada al febrer. Les altres dues cites seran a l’abril i al juliol, en uns escenaris per concretar, tot i que la voluntat és obrir la competició a altres punts del territori català.