Carla Simón transmet als alumnes de l’ESCAC les claus del procés creatiu de ‘Estiu 1993’

El nou semestre de l’ESCAC comença amb noms propis de la direcció i el muntatge, que impartiran classes magistrals als alumnes de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya. La primera en fer-ho ha estat Carla Simón, directora de ‘Estiu 1993’, el fenomen cinematogràfic de l’any al nostre país. Simón a estat aquest dijous a Terrassa, acompanyada d’Ana Pfaff, muntadora de la pel·lícula.

Totes dues han analitzat el procés creatiu d’aquesta història autobiogràfica, personal i sensible que va començar a commoure els telespectadors ara fa un any, quan es va presentar a la Berlinale. Des de llavors, la llista de premis no ha parat de créixer i són notòries les opcions que té les properes gales dels Premis Gaudí i Goya.

En la seva òpera prima, Simón ha incidit en com, sovint, el que et defineix es converteix en la teva principal font d’inspiració.

Les master class de gener de l’ESCAC continuaran el proper dijous amb la presència a l’escola d’Alberto Rodríguez, director de joies com ‘La isla mínima’ i ‘El hombre de las mil caras’ però també de les notables ‘7 vírgenes’ i ‘Grupo 7’ i immers actualment en la sèrie ‘La Peste’.