Casal La Tafanera Cures

‘Com dignificar les tasques de cura des del feminisme i l’anticapitalisme’ a La Tafanera

Amb l’objectiu de dignificar les cures,aquest divendres 28 d’octubre, a les 19h  La CUP ha  organitzat una jornada al Casal La Tafanera. Amb el títol ‘Posem les cures al centre. Com dignificar les tasques de cura des del feminisme i l’anticapitalisme’. Es parlarà de la necessitat  d’aquest treball imprescindible per a la vida però a la vegada precaritzat i socialment desvaloritzat. Els organitzadors volem visibilitzar tant les tasques de cura com les cuidadores, majoritàriament dones. 

La Maria Sirvent farà una introducció sobre la importància de garantir les cures com a servei de qualitat i 100% públic.

Les treballadores del SAD Terrassa  parlaran de la seva experiència quotidiana i de les dificultats per poder oferir una atenció de qualitat enmig de les pressions d’horaris comprimits, manca de recursos i desplaçaments a corre-cuita. Es centraran en les cures a la dependència. un sector on la precarització es fa més evident, tant per la manca de recursos com de voluntat política.

Finalment, les treballadores del SAD Iruña explicaran els processos de re-municipalització del servei que han viscut. A més de  de com les administracions obstaculitzen els intents de tornar a una gestió 100% pública del servei però també de que la gestió pública no només és possible i viable econòmicament, sinó que és l’únic sistema que garanteix l’atenció de qualitat i adaptada a cada persona en situació de dependència, així com unes condicions dignes per a les treballadores.

Casal La Tafanera Cures

Justament ara el Servei d’Assistència a Domicili de Terrassa s’ha prorrogat de forma automàtica, doncs les empreses concessionàries han interposat recurs contra la nova licitació. Així, les multinacionals són les que controlen els serveis de cures afirmen els organitzadors.

Per tot això, diuen, defensen un nou sistema que se centri en les persones i la vida, i no pas en el benefici econòmic.