Comença al Catalunya el cicle “El cinema i la mort” amb quatre projeccions durant aquest mes

Durant tot aquest mes al Cinema Catalunya torna el cicle “El cinema i la mort”, amb quatre pel•lícules que directe o indirectament parlen del decés. Cada dimarts en sessió doble, hi hauran projeccions a partir de dos quarts de cinc de la tarda i fins a dos quarts de vuit del vespre. El cicle arrancarà avui amb Manchester by The Sea, de Kenneth Lonergan, la història d’un home que torna al poble després de la mort del seu germà.

El dia 10 serà el torn de Captain Fantastic, de Matt Ross. En aquest film protagonitzat per Viggo Mortensen com a cap d’una família que viuen aïllats en un bosc, lluny de les comoditats de la vida moderna. Pel tercer dimarts d’aquest mes d’abril també s’ha programat “Un monstruo viene a verme”, del terrassenc d’adopció, Juan Antonio Bayona, un film guardonat amb diferents premis Goya i Gaudí.

Tancarà la 16 ena edició del “Cinema i la Mort”, “Como Reinas”, d’Andy Trennant. En aquesta cinta una vídua rep per error cinc milions de dòlars d’una assegurança, i decideix emprendre un viatge amb la seva millor amiga. Totes les entrades al Cicle costaran un euro i la recaptació es destinarà íntegrament al Centre de Distribució Social d’Aliments El Rebost. Des de l’any 2003 Funerària de Terrassa ofereix aquest singular cicle amb l’objectiu de normalitzar l’acceptació i el tractament de la mort, i apropar-nos a un tema que culturalment encara és tabú en la societat.