Comença, amb poca afectació pels usuaris, la substitució de les cobertes d’amiant del Vapor Ros

La Generalitat ha començat aquest juliol les obres de substitució de les teulades del Vapor Ros, fetes de fibrociment. L’Ajuntament fa uns mesos va interposar un requeriment per perill imminent de despreniment de la coberta, feta amb uns 5.800 metres quadrats de fibrociment. Les noves cobertes canviaran l’amiant per planxes metal·litzades que garantiran l’aïllament i la seguretat estructural.

L’anunci de la ràpida intervenció a principis de juny va agafar per sorpresa els usuaris del Vapor Ros a qui s’obligava a deixar els seus espais en pocs dies i durant força setmanes. Les seves queixes i un parell de reunions van aconseguir ajornar uns dies l’inici de les obres i fer les obres per etapes de manera que ningú no haurà de passar més d’un mes fora del seu espai ni traslladar temporalment cap negoci. Un circuit interior a la zona d’obres permetrà els usuaris accedir als seus espais.

Treballs ens quatre fases

Els treballs es dividiran en quatre fases. Comencen per la nau principal, on s’actuarà al juliol i l’agost. Aquí només hi ha un gimnàs, que tanca el mes que ve i no es veurà perjudicat per les obres. També a l’agost s’intervindrà a les naus laterals, on hi ha una escola de cuina, dos habitatges i dos tallers d’art. En una tercera fase, entre setembre i octubre, es canviarà la teulada del pàrquing i, en la quarta, entre octubre i novembre, la de l’antic bingo.

La revisió dels contractes i la definició d’usos es deixen per la tardor

La Direcció General de Patrimoni, depenent del Departament d’Economia, no obrirà la carpeta de la revisió de contractes als llogaters fins a la tardor, quan acabin les obres. Els usuaris del Vapor Ros temien que, aprofitant que deixen temporalment els espais, ja no hi poguessin tornar amb les condicions que tenen des de fa anys.

També serà aleshores el moment de decidir quins usos vol fer de l’equipament. El propietari del Vapor Ros va deixar en herència tot el recinte a la Generalitat amb el condicionant que l’Ajuntament no hi posi els peus en un termini de trenta anys.