Cicle Vallès Industrial

Comença el Cicle Vallès Industrial per impulsar les empreses en el nou context mundial

Aquest dijous ha començat la segona edició del Cicle Vallès Industrial amb la primera sessió de les set que conformen el Cicle en total, entre el mes d’abril i juny. L’objectiu és oferir nous recursos de suport per impulsar la innovació de les empreses pel que fa a les noves afectacions globals. La sessió servirà com un espai de reflexió que oferirà eines al teixit del Vallès Occidental per tal d’avançar en el nou context marcat per les conseqüències de la guerra d’Ucraïna, l’augment dels preus de l’energia i els carburants i l’escassetat de matèries primeres.

La ponència d’obertura ha anat a càrrec de Xavier Ferràs, Doctor en Economia i empresa per la UB i professor titular del Departament d’operacions, Innovació i Data Sciences a ESADE. Ferràs ha recalcat que cal invertir en tecnologia per potenciar la innovació com a element clau en el desenvolupament empresarial a Catalunya i Espanya, concepte que es coneix com a atracció de tot allò tecnològic.
El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha repassat el nou context mundial i apunta que s’hauria de fer una diagnosi per decidir quines solucions aplicar.

Pel que fa al nou context mundial que les empreses han d’afrontar, es parteix de la base que la guerra d’Ucraïna està afectant econòmicament, tenint en compte el grau de dependència energètica de Rússia i la importància d’aquest país com a mercat d’exportació. En conseqüència, el cost dels carburants, l’energia i els aliments augmenta. Un altre element que afecta el nou context és l’escassetat de matèries primeres i l’encariment d’aquestes, o les disrupcions en les cadenes de subministrament. També influeix el confinament de Shanghai, que pot suposar una paralització del trànsit de contenidors, fet que tensarà encara més la cadena de subministrament.