Comença el Gran Recapte per abastir d’aliments als més necessitats

Comença aquest divendres el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya amb l’objectiu d’omplir els magatzems catalans i fer arribar aliments de primera necessitat a les persones que més ho necessiten. Grans cadenes i petits comerços junt amb un exèrcit de 27.000 voluntaris, es conxorxen aquests dos dies per fer arribar aliments bàsics a tothom qui ho necessita. El Gran Recapte arriba a la vuitena edició amb l’objectiu que les persones del nostre entorn més pròxim que ho necessitin, rebin l’ajuda alimentària.

Amb la campanya també es dóna a conèixer la situació d’aquest grup de persones necessitades que arran de la crisi econòmica ha anat creixent. El 20 per cent de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. En el Gran Recapte d’Aliments del 2016 es van recollir més de 4 milions de quilos de menjar, en uns 2.700 punts de recollida. Una mobilització en la qual hi van participar uns 23.700 voluntaris. Unes xifres similars a les què es vol arribar en aquesta edició. Sobretot es necessita oli, llet, i conserves.

Els bancs d’aliments catalans, lluny de qualsevol ideologia o religió es basen en la redistribució dels excedents alimentaris d’empreses i la solidaritat de tothom per fer arribar aliments a qui ho necessiti. Els Bancs d’Aliments també volen sensibilitzar sobre el mal ús que es pugui fer de l’alimentació, evitant malgastar i lluitar contra la pobresa contribuint a un desenvolupament més sostenible.