Comença el tercer trimestre escolar amb l’activitat formativa en línia

Després d’unes particulars vacances de Setmana Santa, els estudiants han començat avui el tercer trimestre escolar confinats a casa i, per tant, on line. L’objectiu ara és donar continuïtat a l’activitat formativa per ajudar a mantenir els hàbits i el procés d’aprenentatge de tot l’alumnat, de forma coordinada i seguint els paràmetres de l’ensenyament per competències bàsiques.

En aquest sentit, Educació ofereix més de 100 models de propostes didàctiques a tots els centres catalans, de diferents nivells i àmbits curriculars. A més, s’han creat 615 entorns virtuals d’aprenentatge Moodle perquè tots els centres puguin dur a terme la docència en línia. Es tracta d’un entorn virtual que segueix les orientacions del govern per als diferents nivells educatius. El departament també proporciona formació, materials de suport, tutorials i assessorament personalitzat.

Paral·lelament, Educació ha establert diversos criteris de seguiment i atenció a l’alumnat i les seves famílies per detectar i atendre, especialment, les situacions de vulnerabilitat. En aquests casos, es prioritza el suport emocional.

De moment, no hi ha data de retorn a les escoles, tot i que el govern confia que l’alumnat pugui fer-ho abans no acabi el curs. Tot dependrà de l’evolució de la pandèmia. Ara per ara s’estudien propostes d’avaluació si no és possible tornar a les aules. En el cas de la universitat, sembla que hi ha unanimitat sobre la incompatibilitat de mantenir aquest important esforç del sistema amb qualsevol iniciativa relacionada amb l’aprovat general o similars.