Comença la campanya de prevenció d’incendis amb el risc elevat per les altes temperatures

L’inici de la campanya de prevenció d’incendis comença, aquest 15 de juny, amb un elevat risc per les altes temperatures, més altes de les habituals a mitjans de juny. A més, com en l’estiu passat, aquesta campanya també estarà marcada per la crisi sanitària provocada per la Covid-19, motiu pel qual es demana a la població que extremi les precaucions per tal d’evitar possibles emergències per foc.

L’Ajuntament de Terrassa té tres línies d’actuació en la prevenció d’incendis. Pel que fa la construcció i manteniment de les infraestructures, s’actuarà en 12,85 hectàrees que corresponen a l’obertura de la franja perimetral de baixa combustibilitat del nucli Pinetons-Guitard; també s’arrenjaran 10 camins per a mantenir el seu bon estat.

Pel que fa als equips humans, l’Ajuntament dóna suport a la Diputació de Barcelona en la vigilància del territori. El control situat a Torreferrusa, és el punt de control dels informadors a la comarca que seran els encarregats de facilitar les tasques dels equips d’emergència. L’ADF comptarà amb 40 voluntaris.

I per últim la campanya tindrà una vessant pedagògica a través de la informació i la sensibilització. En aquest sentit destaquen les actuacions per captar l’interès de les dones per a què participin en les tasques de voluntariat relacionat amb l’ADF, com la campanya ‘L’ADF també és LILA’.

Per la seva banda la Diputació de Barcelona actuarà en set urbanitzacions de sis municipis del Vallès Occidental en la neteja de vegetació.

Del 15 de juny al 15 de setembre està prohibit encendre cap tipus de foc en tots els terrenys forestals, així com a la franja de 500 metres que els envolta.