Comença la campanya de prevenció d’incendis fins al 15 de setembre

Demà dissabte comença a Terrassa la campanya de prevenció de risc d’incendis forestals que s’allargarà fins al 15 de setembre. La campanya recull les accions a prendre en el terme forestal com el manteniment de camins, la prevenció i vigilància del bosc, la millora dels punts d’aigua i d’altres actuacions de vigilància al medi natural. En aquest sentit l’Ajuntament arranjarà 11 camins amb un total de més de 12 quilòmetres que s’han condicionat amb l’amplada necessària per a la prevenció i l’extinció d’incendis.

També s’ha fet un punt d’aigua a Can Guitard de la Muntanya amb un cost total de més de 21.000 euros. D’altra banda, un equip d’informadors recorren el nord de la ciutat per estar atents a possibles columnes de fum i per informar i dissuadir als usuaris dels boscos de no realitzar pràctiques de risc. Les seves actuacions comencen avui mateix i acaben el 30 d’agost. Pel que fa als Voluntaris Forestals, un equip de 40 persones faran guàrdia de vigilància i prevenció especialment el cap de setmana i els dies de màxim risc d’incendis.

També hi ha en marxa una campanya informativa i de sensibilització i recordatori de les normes contra incendis i d’autoprotecció que s’editaran en un ban. Aquestes normes recorden la limitació del pas de vehicles per pistes i camins forestals, estableixen zones de protecció en àrees recreatives, prohibeixen fer foc quan el perill sigui extrem, i recorden la necessitat de manteniment de finques, zones d’accés a les urbanitzacions i el pas de línies elèctriques.

Desde el 2015, a Terrassa està prohibit cremar restes vegetals durant tot l’any per reduir el risc d’incendis i preservar l’ecosistema de l‘Anella Verda. Tota la campanya antiincendis s’ha fet amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Associació de Voluntaris Forestals que formen part de l’Agrupació de Defensa Forestal de Terrassa i que alhora depenen del servei de Protecció Civil.