Comença la vacunació contra la grip amb especial incidència sobre el personal sanitari

Ja està en marxa una nova campanya de vacunació contra la grip. En aquesta ocasió, el departament de salut vol augmentar la taxa de cobertura entre els professionals sanitaris (personal mèdic, d’infermeria i treballadors socials però també administratius, de neteja i de manteniment). L’any passat només el 23% d’aquests 90.000 treballadors de tot Catalunya es van vacunar. L’objectiu, és arribar al 40%.

Durant el matí de la primera jornada, 47 treballadors de Mútua Terrassa ja ho han fet.
En l’anterior campanya, aquest centre va superar la mitjana catalana i el 33% del personal es va vacunar.

La campanya però no oblida els anomenats grups de risc: persones més grans de 60 anys; embarassades; adults i nens amb alguna patologia cardiovascular o respiratòria, diabetis, insuficiència renal; immunodeprimits o persones obeses.

El departament de salut ha adquirit gairebé 1,3 milions de dosis. 25.000, seran administrades als centres d’atenció primària i consultoris de Mútua, des d’aquest dilluns i fins el 21 de desembre.

L’any passat l’epidèmia de grip es va perllongar durant 13 setmanes i l’activitat va ser moderada-alta. 1.306 casos greus confirmats a tot Catalunya. 72, a Mútua. Els experts confien que després d’un hivern dur arribi un altre on el virus sigui menys actiu.