211028 Obres Ascensor Ctra Rellinars 1

Comença la construcció d’un ascensor per millorar l’accessibilitat a la ronda Ponent

Després de quatre anys des de l’aprovació del projecte donen inici les obres amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat al barri del Poble Nou – Zona Esportiva. Concretament la cruïlla entre la ronda Ponent i la carretera de Rellinars. Aquest projecte es va proposar per posar remei a una sèrie de desnivells de fins a sis metres a la mateixa cruïlla, a l’hora que per rectificar un mur de més de 200 metres de llargada situat a les illes entre el carrer Monistrol i la mateixa ronda que dificulten l’accessibilitat als vianants.

L’ascensor salvarà un desnivell de 6,5 metres entre les dues vies corresponents. D’aquesta manera, es facilitaran múltiples recorreguts com l’accés a la parada d’autobús urbà situada a ronda Ponent o a l’accés al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer, entre d’altres.

Després d’anys de reclamacions per part del veïnat s’ha abordat aquest projecte del qual el regidor d’Obra Pública, Raúl Ibáñez, ha afirmat que «amb aquestes obres donem resposta a una demanda històrica de la ciutadania, que veia molt necessari millorar l’accessibilitat en aquest tram. Amb el nou ascensor, estem segurs que facilitarem la vida de molts veïns i veïnes i també complim amb el nostre compromís de fer una ciutat per a tothom, més còmoda i ben connectada».

Tot i que l’aprovació del projecte va ser al 2017, es van dur a terme dos concursos de licitació que van resultar fallits. Però al novembre de 2018 l’empresa d’arquitectura, urbanisme i paisatge, Planas Esquius Segatti, va actualitzar el projecte per a la seva adjudicació. Aquesta setmana han donat començament les obres amb un pressupost total de 142.388,93 euros i una durada prevista de sis mesos.

Notícies relacionades: