Comença la preinscripció per a P3 i primària de forma totalment telemàtica

La preinscripció per al proper curs 2021-2022 ha començat aquest dilluns, 15 de març i, es perllongarà fins al dia 24, per al segon cicle d’educació infantil i primària. Un procediment que es durà a terme de forma totalment telemàtica per evitar riscos i amb el suport necessari per a aquelles famílies que no disposin de mitjans.

Segons les dades de la regidoria d’Educació, hi ha una oferta de 2.145 places de P3 ( 1.225 en escoles públiques i 920, en concertades). Es manté el mateix nombre de grups, encara que es preveuen 146 alumnes menys per la davallada de la natalitat. El motiu, que el proper curs la ràtio (el nombre d’alumnes per classe) s’ha fixat en 23 en comptes dels 25 actuals, per aconseguir una distribució més equitativa.

Per a l’etapa de secundària obligatòria, el tràmit serà del 17 al 24 de març. El nombre total de places és de 2.850 (de les quals, 991 corresponen a alumnes de centres on hi ha primària i secundària i que, per tant, no hauran de fer aquest tràmit si volen continuar).

A Batxillerat i Cicles de Grau Mitjà de Formació Professional i d’arts plàstiques i disseny la preinscripció serà de l’11 al 17 de maig, i als Cicles de Grau Superior de Formació Professional i d’arts plàstiques i disseny, del 25 al 31 de maig.

A tot Catalunya, Educació manté l’oferta de grups de P3, tot i que es preveu una davallada de més de 3.000 alumnes. A 1r de l’ESO, per primera vegada des del 1995, disminuirà la població escolar respecte l’anterior curs.