ValorTRS

Comença la recerca de finançament per a quatre projectes del programa ‘ValorTRS’

Quatre projectes del programa «ValorTRS» inicien les rondes de contacte a la recerca de suport econòmic. Amb aquest programa, l’Ajuntament facilita l’accés a finançament privat per donar-los sortida, consolidar-se i créixer. Per la part inversora, les primeres persones que iniciaran els contactes i que es van adherir inicialment al programa tenen un perfil empresarial de llarga trajectòria i arrelament a la ciutat. Els quatre projectes són Rehab Nautilus, Mapsi Photonics, La Dovella i MyCareNet.

Rehab Nautilus està liderat pel Consorci Sanitari de Terrassa per realitzar assajos que determinin l’eficàcia d’un tractament de rehabilitació per a persones afectades per la covid persistent. La covid persistent es manifesta en aproximadament un 10% de les persones que han patit la malaltia. En tot Catalunya són unes 90.000 persones i a Terrassa podrien ser més de 2.000. Malgrat l’afectació en els malalts, el sistema públic de salut no ofereix tractament farmacològic o de cap tipus a aquests ciutadans. El tractament que es vol testar està basat en una rehabilitació combinada feta en el mateix domicili a través d’una plataforma digital.

Mapsi Photonics és una startup sorgida de la UPC que ha desenvolupat una tecnologia basada en la fotònica per a la detecció de gasos, la visió tèrmica i la biodetecció. La seva tècnica millora les prestacions de la tecnologia actual en la fabricació de sensors per a la detecció de gasos d’efecte hivernacle i d’altres contaminants especialment en entorns tancats.

La Dovella és una cooperativa dedicada a executar projectes d’obra, especialment de reforma i rehabilitació d’edificis, amb l’objectiu de facilitar la integració sociolaboral de persones en risc o en situació d’exclusió social. El projecte treballa col•laborant amb entitats socials i d’inserció, com Prodis, Fupar o Fundació Busquets, entre d’altres.

I finalment MyCareNet és una solució de suport a les persones amb dependència per reforçar la seva xarxa de contactes professionals i no professionals en el seu entorn habitual. Aquesta plataforma permet mantenir i incrementar les relacions socials des d’un enfocament inclusiu, comunitari i tenint en compte la prevenció de la solitud no desitjada. El programa ofereix també atenció i opcions de suport a les persones cuidadores no professionals que acostumen assumir la tasca de cura quotidiana de la persona depenent.

Ara i a través del Servei d’Innovació, l’Ajuntament enceta la segona edició del programa ValorTRS que busca impulsar projectes innovadors d’alt potencial d’impacte social o medi ambiental i que, de manera innovadora, millorin la salut o el benestar de les persones, de la comunitat o del medi ambient. Aquest any, per primer cop s’ha presentat un projecte filantròpic, que es dona a conèixer amb la intenció de captar donacions o patrocinis per part d’empreses, entitats i ciutadania, ja que no es tracta d’un projecte emprenedor, sinó del Rehab Nautilus, impulsat pel CST.

Actualment, els quatre projectes han iniciat la fase de contactes, amb el suport del consistori, en la recerca de finançament. Tots els projectes que formen part del programa ValorTRS es caracteritzen per la seva vinculació amb Terrassa, ja sigui perquè han sorgit a la ciutat o perquè hi participen empreses, entitats o institucions de la ciutat. Aquesta iniciativa està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona.

ValorTRS