Comença la Setmana Internacional del Compost

La Setmana Internacional del Compost (ICAW) ha començat aquest darrer diumenge, 5 de maig, i finalitzarà l’11. L’objectiu de la Setmana és promoure l’ús del compost, així com altres aspectes relacionats amb la seva procedència, la utilització, etc.

A cada edició de la Setmana del Compost es reforça un missatge relacionat amb el compostatge: en aquesta ocasió s’ha escollit el lema “Cool the Climate – Compost”, amb el qual es vol posar de manifest que l’aportació del compost als sòls agrícoles contribueix en la reducció de la petjada del carboni i en la mitigació del canvi climàtic.

També s’ofereix compost gratuït a la ciutadania, que es pot trobar a les deixalleries municipals, ja que es pretén recompensar l’esforç de separar la matèria orgànica a casa. Actualment el compost es pot trobar a les deixalleries de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Rellinars, Rubí, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Terrassa.

Per la seva banda, Sabadell ja disposa d’un servei semblant a les deixalleries i escoles. Els ciutadans que vulguin endur-se compost hauran de portar un recipient i podran emportar-se fins a un màxim de 50 litres.