Comença la temporada de neteja d’escocells

Comença la temporada de neteja de plantes adventícies, les popularment conegudes com a “males herbes”. I és que aquest tipus de plantes no es diuen així en va: ja que creixen de manera indiscriminada allà on troben espai gràcies a la seva naturalesa invasora.

Els treballs d’esporgada  s’inicien just entrar a la primavera i s’allarguen fins a finals d’estiu.  Tasca que es fa de manera manual a causa de la prohibició de l’ús de tractaments químics per part de la normativa europea. La primera d’aquestes fases pren com a objectiu eliminar-ne de l’arbrat viari, de la via pública i dels polígons industrials: el seu creixement descontrolat pot perjudicar els paviments fins al punt de fer-los intransitables, i la seva presència suposa competència per l’aigua, nutrients i llum d’altres plantes.

Des de l’Ajuntament s’ha creat un pla d’actuació que divideix la ciutat en tres àrees i durant la campanya es reforçarà el personal en aquelles zones on es detecti un creixement més ràpid de les males herbes.