Comença la vacunació de la quarta dosi contra la Covid-19 i contra la grip

Pedro Luis Camarero Izquierdo va ser la primera persona vacunada contra la Covid-19 a Terrassa el 30 de desembre de 2020. Aquest dilluns, gairebé 2 anys després, ha rebut la quarta dosi (al braç esquerre) conjuntament amb la de la grip, (al dret). Té 93 anys.

La segona resident de Casa Vapor Gran de MútuaTerrassa ha estat Lucía Sánchez, de 87 anys. Els dos recomanen vacunar-se.

La campanya prevista pel Departament de Salut s’inicia amb les persones que viuen en residències i els majors de 80 anys (que també tindran prioritat però es vacunaran als Centres d’Atenció Primària). A Terrassa, en són unes 14.000 persones. (2.346 residents i 11.639 persones majors de 80 anys).

La quarta dosi contra la Covid-19 és del laboratori Pfizer i és una vacuna bivalent (que combina una soca original i una soca d’òmicron). Per a la grip s’han previst vacunes d’alta càrrega, capaces de generar anticossos durant sis mesos. MútuaTerrassa n’ha previst 50.000 dosis contra la grip per a tot el seu territori.

Aquesta primera fase de vacunació s’acabarà a mitjans d’octubre. Després s’anirà baixant esglaonadament a persones de més de 70 i 60 anys, col·lectius de risc i personal sanitari. Totes aquests persones hauran de demanar cita pròximament a través de La Meva Salut i les vacunes s’administraran als seus centres d’atenció primària.

A mitjans o finals de novembre, els grups més vulnerables haurien d’estar vacunats.

Vacuna Covid Quarta Dosi 3Vacuna Covid Quarta Dosi 2Vacuna Covid Quarta Dosi