La Casa de l’Esport obrirà a principis de 2023 i dedicarà la planta baixa a l’hoquei

La Casa de l’Esport i de l’Hoquei obrirà les portes a principis de l’any que ve. L’edifici, que torna a ser de titularitat municipal, està sent rehabilitat i afronta la intervenció més destacada: el desmuntatge de la coberta per incrementar l’alçada de la tercera planta i fer-la practicable, això sí, mantenint les teules de ceràmica originals. Un ascensor connectarà les quatre plantes. Es preveu que l’obra acabi ben entrada la tardor.

A la planta baixa hi haurà la sala permanent d’exposició dedicada a l’hoquei, que gestionarà Hockey per Terrassa. També hi haurà la recepció de l’edifici. Al primer pis, una sala de reunions, una de treball i la gran sala noble, oberta a la ciutat per la celebració d’actes. Es mantindran les pintures de Joaquim Vancells, els vitralls, el sistema de politges dels llums i el mobiliari, de gran valor patrimonial. Les plantes segona i tercera ja seran pròpiament el servei municipal d’Esports. El Consell Esportiu del Vallès Occidental tindrà la seu a l’equipament, que també atendrà les entitats i clubs de la ciutat.

Tot i que la intenció era poder fer ús de la planta baixa durant el Mundial d’Hoquei com a punt d’informació, aquesta opció ja està descartada.

L’edifici, projectat el 1832 per Jacint Matalonga, va ser la Casa Consistorial fins el trasllat a l’Ajuntament actual. Fa tres anys el Consistori va recuperar la titularitat de l’immoble gràcies a una permuta amb el propietari, l’Institut Industrial.

Quan es jubilin els titulars del Petit Palau, els 85 metres quadrats que ocupa la cafeteria passaran a ser d’ús municipal. En aquell moment el govern estudiarà quin ús dona a l’espai intentant mantenir el seu esperit emblemàtic.