Es reprèn l’esponjament de Ca n’Anglada amb l’enderroc dels dos blocs de la tercera illa

L’esponjament de Ca n’Anglada comença la seva tercera i darrera fase. Es fa dos anys més tard del previst per algunes dificultats en el reallotjament del veïnat i també per la Covid-19. Dels nou blocs afectats pel projecte se n’han enderrocat cinc de dues illes i s’han reallotjat 127 famílies. Dos edificis més s’enderrocaran les properes setmanes i en quedaran dos que es tiraran a terra entre l’any que ve i l’altre.

Els edificis on ara s’actua ara són contigus i afecten 40 habitatges. Estan situats als números 1 i 3 del Passatge de la Concòrdia, a l’illa delimitada pels carrers Jacint Elies, Sant Crispí, Sant Damià i el passeig 22 de Juliol. L’enderroc començarà d’aquí a uns dies, un cop s’hagi retirat, a partir de dijous, la teulada de fibrociment dels dos edificis.

Aquesta tercera i última fase es completarà abans de dos anys amb l’enderroc de dos blocs de l’illa del costat, al passatge de la Previsió. Ara s’estan fent els tràmits d’expropiació dels pisos afectats. Els treballs van a càrrec de l’empresa Hercal Diggers SL i tenen un pressupost de 168.000 euros, que inclouen la urbanització provisional de l’espai alliberat.

El pla d’esponjament de Ca n’Anglada es va iniciar al 2012 per reduir la densitat d’habitants, molt alta en algunes illes del barri. El projecte suposa una inversió total de 16,5 milions d’euros, finançats a parts iguals entre l’Ajuntament i la Generalitat a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. L’esponjament afecta 9 blocs interiors i 184 habitatges i inclou la urbanització definitiva dels espais alliberats en les quatre illes on s’intervé. Aquesta actuació es farà un cop completat l’enderroc dels nou edificis.