Comença l’enderroc per urbanitzar el sector de Sala i Badrinas

Aquest dijous arrenquen les obres en un dels darrers vestigis de la Terrassa industrial, amb l’enderroc del sector de l’antiga fàbrica tèxtil Sala i Badrinas. Es tracta d’un solar de més de 30.000 metres quadrats entre els carrers Baldrich, Prim, Lepant i la carretera de Rubí. En 15 mesos es completarà l’enderroc de les naus que no s’aprofiten i es completarà la reurbanització de tota la zona.

Un dels principals canvis és l’obertura d’un nou vial per a vianants que connectarà els carrers Sant Sebastià amb Escudé. També es conservarà la xemeneia que presideix el solar que passarà a formar part del catàleg de patrimoni protegit. Aquest és un dels tres sectors d’antigues naus industrials en la trama urbana, amb el Vapor Cortès i l’AEG, que el Govern es va comprometre a impulsar en aquest mandat.

En aquest espai hi ha prevista la construcció del reivindicat Institut-Escola Sala i Badrinas previst per el curs 2023-24. El projecte, encara per redactar, aprofitarà dues de les antigues naus i tindrà l’entrada per la carretera de Rubí. També s’aprofitaran les llambordes i es conservaran una part dels edificis que acolliran equipaments municipals o per activitats del sector terciari.

Les obres permetran remodelar tot el carrer Baldrich que tindrà una part de vorera més ampla i porxada. Tot plegat amb un pressupost de 4,9 milions d’euros. Pel què fa als 400 habitatges previstos, 50 dels quals de promoció municipal, no tenen encara terminis d’execució.