Comença un nou curs a l’EUIT, amb classes adaptades i grups presencials reduïts

L’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa ha reprès aquest dimarts la seva activitat amb les primeres classes d’un curs que es presenta completament atípic. Aquest centre egarenc adscrit a la UAB ha hagut d’adaptar les seves instal·lacions, amb indicacions sobre com circular pels passadissos o bé sobre quins seients de l’aula es poden ocupar per tal de garantir la distància mínima de seguretat. També s’ha vist alterat el funcionament habitual de les classes, amb sessions presencials únicament per als primers cursos de cada Grau.

Aquest any uns 40 alumnes han iniciat el Grau de Teràpia Ocupacional a l’EUIT. Per la seva part, els estudis d’Infermeria presenten una demanda molt més elevada, amb el 100% de les 165 places ocupades, i amb la possibilitat de realitzar la carrera en torns de matí o de tarda. Com a novetat, només un terç de cada grup assisteix a classe de forma presencial, alternant-se cada dues setmanes. La resta d’alumnes segueixen les classes a distància, a través d’un sistema d’streaming que també ha comportat canvis a l’aula.

Segons afirmen des del centre universitari, la demanda d’aquest tipus d’estudis no s’ha vist alterada en temps de pandèmia. Això sí, la nota de tall per accedir a Infermeria aquest any era d’un 7,89; gairebé 6 dècimes més alta que la del curs passat.