Nous Trens Fgc Marta Subirà

Comencen a circular amb passatge els nous trens de la línia Barcelona-Vallès de FGC

Aquest dilluns han començat a circular els nous trens de la línia Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Després d’un període de proves, el primer viatge amb passatgers ha comptat amb la presència del vicepresident de la Generalitat i també conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, així com de la presidenta de FGC, Marta Subirà.

Està previst que abans de l’estiu Ferrocarrils disposi d’un total de 15 trens com aquests. Serà llavors quan es podrà començar a aplicar el nou sistema, amb l’increment de les freqüències. Des de Terrassa sortirà un tren cada 5 minuts en les hores punta i cada 10 minuts en les hores vall. D’aquesta manera, s’aplicarà el servei per freqüència, cosa que permetrà que els usuaris no hagin d’estar pendents de les hores de sortida.

La compra dels 15 nous trens, valorada en uns 100 milions d’euros, permetrà ampliar la flota de ferrocarrils a la Línia del Vallès fins les 61 unitats. A més, l’operació servirà per generar uns 200 nous llocs de treball. Les noves unitats, de la sèrie 115, compten amb una capacitat de 775 passatgers. Cada comboi disposa de dos espais multifuncionals per a persones amb mobilitat reduïda, a més de connexió USB a cadascun dels 196 seients, entre moltes altres prestacions.

Nous Trens Fgc Marta Subirà

La presidenta de FGC, Marta Subirà, al costat del vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró [Font: twitter @martasubira]