Comencen a definir-se les línies mestres de les noves Segona i Tercera Divisió RFEF

Aquest dimarts s’ha celebrat l’assemblea de la Federació Espanyola de Futbol, d’on han sorgit les línies mestres de les noves categories estatals, entre elles la Segona i la Tercera Divisió RFEF, on hi militaran el Terrassa FC, a falta de confirmació oficial, i el CP San Cristóbal, respectivament, la temporada 2021-2022.

La Segona RFEF estarà dividida en cinc grups de 18 participants i tot sembla indicar que, com s’ha fet tradicionalment amb l’antiga Segona «B», la confecció serà per proximitat geogràfica. Així doncs el Terrassa tindria com a rivals a equips catalans, balears i valencians, sense descartar els de l’Aragó i Navarra.

Els campions dels cinc grups pujaran a la Primera Divisió RFEF, que estarà dividida en dos grups de 20 equips, mentre que del segon al cinquè classificat disputaran un play-off d’ascens per decidir cinc places més. Els cinc últims baixarien directament de categoria i dues places més sortirien de les dues eliminatòries que disputarien els quatre pitjors tretzens classificats, salvant-se d’aquesta promoció qui registri millors números.

El grup català de Tercera RFEF, on hi serà el San Cristóbal, estarà format per 17 equips. Pujar de categoria serà la temporada vinent molt més complicat, ja que només el campió assolirà directament l’ascens. Del segon al cinquè classificat disputaran un play-off i només el guanyador s’enfrontarà a un equip d’una altra federació territorial per pujar de categoria. Els quatre últims baixaran a la Primera Catalana, tot i que el número de places es podrien incrementar pels descensos compensats.